Välj en sida

Försäkringskassan har lite svårt att tolka vad läkarna anger/bedömer som Aktivitetsbegränsning. Det underlättar om du själv skriver ner vad du inte klarar av i det vardagliga livet, t.ex.

”Min brist på sömn leder till konstant trötthet. Som jag nämnt tidigare så tar det lång tid för mig att somna samt att sömnen är väldigt ryckig med flera uppvaknande per natt.  Detta har pågått under längre tid vilket lett till en kontant känsla av trötthet och orkeslöshet. 

Mitt behov av ständiga toalettbesök som ibland kräver att jag sitter länge för att magen är svullen. Orkeslösheten/ mattheten även yrsel som kan komma efter toabesöken.

Jag vill så mycket mer än vad jag klarar av att utföra. Jag kan exempelvis vakna på morgonen och känna att idag skall jag tvätta bilen. Jag går upp äter frukost sedan blir jag sittande i soffan ibland nästan apatisk och bara tittar rakt fram, och inte får något utfört.

Jag har mycket behov av tystnad. Jag som vanligen gärna lyssnar på hög musik. Kan/vill numera ofta har det helt tyst.

Mitt humör påverkas betydligt jag som annars har väldigt gott tålamod har numera väldigt kort stubin. Tröskeln till ett utbrott är väldigt låg.Jag upplever även att mitt minne har påverkats. Några exempel är att jag åkt hemifrån och glömt att stänga kylskåpsdörren.

Detta skrev en av mina kunder och fick läkaren att skriva under och datera. När det lämnades till Försäkringskassan fick hen godkänt på sin ansökan om sjukersättning. Alltså, ha gärna med en sådan skrivelse till läkaren. Det underlättar för läkaren när hen får en beskrivning av Aktivitetsbegränsning.