Välj en sida

Ett jätteproblem är att Försäkringskassan kräver en tydlig beskrivning men läkarna är dåliga på att skriva. Jag var med en kund torsdag förra veckan som hade fått förhandsbesked om avslag på sjukpenning. Av läkaren beskriven aktivitetsbegränsning koncentrerades till problem på arbetsplatsen. Vi kom överens om att han skulle skriva en övertydlig beskrivning vad han inte klarar i vardagen. På måndag, veckan efter, var jag med honom hos läkaren, som fick ta del av vad han skrev. Läkaren signerad på det han hade skrivit. Han lämnade det samma dag till Försäkringskassan och fick redan dagen efter besked om att de hade ändrat det tänkta beslutet och han blev berättigad till sjukpenning. Min ”kund” har godkänt att jag kan lägga ut skriften på denna sida då det kan hjälpa övriga och ge en idé om hur man kan skriva.

Min brist på sömn leder till konstant trötthet. Som jag nämnt tidigare så tar det lång tid för mig att somna samt att sömnen är väldigt ryckig med flera uppvaknande per natt.  Detta har pågått under längre tid vilket lett till en kontant känsla av trötthet och orkeslöshet. 

Mitt behov av ständiga toalettbesök som ibland kräver att jag sitter länge för att magen är svullen. Orkeslösheten/ mattheten även yrsel som kan komma efter toabesöken.

Jag vill så mycket mer än vad jag klarar av att utföra. Jag kan exempelvis vakna på morgonen och känna att idag skall jag tvätta bilen. Jag går upp äter frukost sedan blir jag sittande i soffan ibland nästan apatisk och bara tittar rakt fram, och inte får något utfört.

Jag har mycket behov av tystnad. Jag som vanligen gärna lyssnar på hög musik. Kan vill numera ofta har det helt tyst.

Mitt humör påverkas betydligt jag som annars har väldigt gott tålamod har numera väldigt kort stubin. Tröskeln till ett utbrott är väldigt låg.

Jag upplever även att mitt minne har påverkats. Några exempel är att jag åkt hemifrån och glömt att stänga kylskåpsdörren. Eller ett möte med HR och min chef, höll jag på att missa om inte mitt fackliga ombud hade påmint mig.

 Mitt största intresse är min veteranbil. Som jag älskar att putsa och köra med under sommar. Under maj/juni månad har jag knappt använt den alls. Detta för att jag inte känt någon lust eller glädje av att göra det. Detta är ett STORT bevis på att jag inte mår bra. Då hela mitt liv kretsar kring bilhobbyn och när jag väljer bort det så är det en klar varningssignal.

Jag som vanligen gillar att vara social och umgås med människor har skärmat av mig från mina vänner. Svarar inte när de ringer. Etc.

Pga av sömnbrist och den konstanta tröttheten/ huvudvärken brist på tålamod och förmåga att hålla fokus. Bristande förmåga att hänga med i samtal eller kunna läsa texter, såväl korta beskrivningar/instruktioner, faktatexten eller för den delen hålla fokus på tv program/filmer.

Irritationen blir hög när grannarna går i trapphuset eller smäller i dörrar. Något som jag aldrig innan stört mig på.

Som exempel så mötte jag en granne i trappuppgången som ville socialprata. Jag fick då nästan panik över att jag inte ”orkade” ”mäktade med” kallprata, Något som jag annars tycker är jättetrevligt.   

Att hålla ordning hemma att diska, bädda, plocka tvätt, städa etc. skjuts upp. Något som jag vanligen är noga med att sköta.