Välj en sida

Jag var med en ”kund” igår på ett läkarbesök. Han ska söka sjukersättning och hade fått ett läkarutlåtande för att söka sjukersättning. (vid sjukpenning gäller läkarintyg).

Jag hade en del synpunkter på läkarutlåtandet och ville att läkaren skulle komplettera. Hen blev tveksam och menade att det var tveksamt om min ”kund” skulle kunna få sjukersättning med angivna diagnoser. När jag undrade varför hen då skrev ett läkarutlåtande blev svaret att hen MÅSTE skriva ett läkarutlåtande om patienten begär det.

Jag har kollat vidare och läkaren MÅSTE INTE skriva ett läkarutlåtande om det är tveksamt. Men, om patienten ändå vill ha ska läkaren lämna noggrann information om sin bedömning och att det är tveksamt om FK kommer att beviljas sjukersättning.

Alltså läkaren MÅSTE INTE skriva läkarutlåtande men om patienten ändå vill ha ska läkaren lämna tydlig information.